Zlatnictví.org

Wolframové šperky

Rate this post

bile-gold-imgWolframové šperky se začaly na trhu objevovat zhruba po roce 2007. Jsou vyráběny z nejtvrdšího kovu, který vyniká nejen vysokou odolností proti mechanickému poškození, ale i rezistentností vůči vysokým teplotám, chemickým látkám a jiným fyzikálním vlivům, dlouhodobou životností a antialergickými vlastnostmi. Excelují typickou černo-šedo-stříbrnou barvou, nadčasovým a elegantním designem, dokonalým a čistým zpracováním. Jejich údržba je jednoduchá a snadná. Ve specializovaných obchodech nebo internetových e-schopech jsou k dostání jak wolframové prsteny v různých šířích, tak i wolframové půvabné náhrdelníky, skvělé náramky, originální řetízky, krásné náušnice, luxusní náramky a atraktivní přívěsky, které jsou osázeny přesně vybroušenými přírodními polodrahokamy či syntetickými zirkony. Některé kolekce jsou ozdobeny překrásnými ornamenty, vzory či netradičními motivy. Skoro všechny wolframové šperky si dají pořídit v cenovém rozmezí 400-2000 Kč.

Wolfram

Wolfram je mimořádný drahý kov šedé barvy s vynikajícími vlastnostmi: vysoká pevnost v tahu a nejvyšší teplota tavení ze všech kovů. Wolfram odolává mnoha vnějším vlivům a neporušuje se ani kyselinami. Jeho opracování je náročné, šperky z něj vyrobené však svými užitnými vlastnostmi předčí i tradičně zpracovávané drahé kovy. Šperky z wolframu vydrží dlouhou dobu hladké a lesklé, jsou zcela odolné vůči oxidaci a korozi a samozřejmě jsou hypoalergenní. Chcete-li vyjádřit jistotu a stálost, zvolte šperky z wolframu!

Vzhledem k jeho tvrdosti se wolframové šperky musí brousit na speciálních strojích, které jsou přesné na setiny milimetru. Vznikají tak originální a velice zajímavé modely prstenů, přívěsků a dalších modelů špekrů.
Wolframové šperky nejsou příliš početnou skupinou šperků, ale zůstávají jedinečnou a originální kolekcí.

Snubní prsteny z wolframu

Wolfram je v současnosti nejtvrdší a nejodolnější kov, používaný k výrobě prstenů. Wolframu je 10 krát tvrdší než 18ti karátové zlato a… 5 krát tvrdší než ocel … a 4 krát tvrdší než Titan. Stupeň tvrdosti wolframu se pohybuje mezi 8-9 na stupnici tvrdosti (diamanty mají tvrdost 10 – nejvyšší na této stupnici). Proč je to toto důležité? Vysoká tvrdost wolframu zaručuje trvalý lesk wolframových prstenů a jeho absolutní odolnost proti poškrábání. Wolfram je 100% hypoalergení a snubní prsteny z wolframu nezpůsobuje podráždění pokožky.

Nevýhody a nevýhody prstenů z karbidu wolframu

Výhody:

Nevýhody:

Podívejte se na wolframové prsteny

Zdroj obrázku: SXC.hu