Zlatnictví.org

Eko šperk: Živá rostlina na krku místo náhrdeníka

Rate this post

ekosperkDnes už cokoliv má přívlastek EKO nebo BIO, dokonce i šperky. Nejde však o žádné kameny, či jiné kousky neživé přírody zformované do šperku, ale o šperky, které skutečně žijí! Jak je to možné? Jednoduše – jejich neodmyslitelnou součástí jsou živé rostlinky.

Průmyslová designérka z Atlanty Colleen Jordan se rozhodla vdechnout šperkům život, a to doslova. Ve své překvapivé kolekci nabízí mini vázičky nebo košíky s mini rostlinkami, které se dají zavěsit na krk jednoduše jako přívěsek, prsten, brož nebo dokonce i ozdoba na kolo. Všechny ozdobné předměty jsou vytvořeny tak, aby zabránily znečištění oděvu nositele kapající vodou.

Nejsou jednotvárné

Šperky nejsou jednotvárné, najdeme zde od elegantnějších až po veselé kreace, stejně si můžeme vybrat i barvu květů či rostlinek, ne všechny jsou jen zelené. Šestadvacetiletá autorka těchto zajímavých kreací doporučuje zájemcům o netradiční šperk, aby využily její návrhy na růst drobných sukulentů nebo jako vázy na čerstvé pupeny květů. Mladá designérka se dnes se věnuje svému někdejšímu koníčku naplno a těší se velkému úspěchu. Dosud se jí podařilo prodat více než dva tisíce šperků, a to neobchoduje se svými pracemi více než tři roky. Živé šperky je možné sehnat prostřednictvím internetu za cenu od přibližně 16 do 35 eur.

Podle Daily Mail původně šlo jen o nápad, který slečna Colleen formovala během studia průmyslového designu na vysoké škole. Za necelé tři roky se však z mimoškolní aktivity a obyčejného koníčka stala činnost na plný úvazek a mladé dámě začala vcelku úspěšná kariéra. V současnosti pracuje na nových jarních kolekcích a také připravuje překvapení ve formě rostlinných šperků pro muže. Nechme se překvapit

Zdroj obrázku: Wikipedia.org